nm


 
   

BOEK

Een stille kracht
Cees van IJsseldijk


Goedbekeken zijn zowel de kunstenaar als de kunstliefhebber permanent op ontdekkingsreis. De eerste verkent elke dag de grenzen van zijn kunnen, de tweede zoekt onophoudelijk naar verrassingen in een bekende compositie of naar aanvullingen op de collectie. Waar de schilder eureka roept als hij nieuwe inspiratie vindt, beleeft de verzamelaar zijn hoogste geluk als hij stuit op het oeuvre van een geheel nieuwe kunstenaar.

Dit boek doet verslag van zo'n ontdekking. Twee Nederlandse kunstliefhebbers vonden in de nalatenschap van een overleden familielid een grote hoeveelheid schilderijen. In dezelfde kamer lag een vergeeld boek met gebreide kaft, met keurig ingeplakte brieven, foto's en krantenknipsels die verslag deden van leven en werk van de maker van de doeken, beginnend in 1930 en eindigend in 1972.

Deze vondst is aanleiding voor een eerste publicatie over een kunstenaar die werkte in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Marokko en Italië, wiens werk werd verkocht bij gerenommeerde kunsthandels en veilinghuizen maar die desondanks een onbekende grootheid is gebleven voor het bredere publiek. De naam: Cees van IJsseldijk
.

   

EEN STILLE KRACHT
Cees van IJsseldijk
Schilder • Graficus

- Hardcover
- 96 pagina's
- Fullcolor

- ISBN: 978-90-9027325-9
- Prijs: 30,- excl. Verzendkosten


BESTELLEN
U kunt het boek bestellen door een email te sturen naar info@ceesvanijsseldijk.nl.